Saman payesh logo

کنترل کیفیت

تست محصولات تولیدی شرکت سامان پایش مطابق با استانداردهای معرفی شده و QCP هر محصول صورت می پذیرد. مهم ترین روش آزمون آندهای MMO و پلاتینایز استاندارد NACE TM0108 است. با این آزمون می توان میزان دانسیته جریان خروجی و طول عمر آندها را ارزیابی کرد.

روش انجام آزمون NACE TM0108

در این آزمون از قطعه ای از محصول به عنوان نمونه آند استفاده می شود. یه میله از جنس تیتانیوم گرید 2 به نمونه آند جوشکاری می شود. به عنوان کاتد از از تیتانیم، پلاتین، نیوبیم یا زیرکنیم استفاده می‌شود. محلول آزمون H2SO4 یک مولار، Na2SO4 یک مولار یا تلفیقی از این دو محلول می‌تواند باشد و دمای آن باید در 5±30 درجه سانتی‌گراد ثابت نگه داشته شود. با اندازه گیری دقیق سطح نمونه آند، دانسیته جریان در حالت تسریع شده اعمال می شود. این دانستیه جریان براساس تجربه معمولاً A/m2 10000 ، A/m2 20000، A/m2 35000 انتخاب می شود. پس از اعمال جریان پتانسیل بین آند و کاتد ثبت می شود. تخریب آند از پایش پتانسیل سلول آزمون مشخص می‌شود. یعنی پس از سه ساعت که پتاسیل سل پایدار می‌شود، پتانسیل اولیه ثبت گردیده و مداوم پایش می‌شود تا زمانی که این پتانسیل افزایشی بیش از 5/1 ولت داشته باشد. این پتانسیل به عنوان پتانسیل ثانویه ثبت شده و مدت زمان آزمون نیز  محاسبه می‌شود. با داشتن دانسیته جریان آزمون و مدت زمان سپری شده، می‌توان میزان دانسیته جریان خروجی آند براساس عمر طراحی را بدست آورد.

شمایی از سلول‌های آزمون به صورت سری شده

جریان خروجی کل (بر حسب آمپر.ساعت/مترمربع) برای آند از طریق ضرب دانسیته جریان طراحی (A/m2) در طول عمر طراحی (ساعت) محاسبه می‌شود. با داشتن آمپر ساعت خروجی مورد نیاز و تقسیم آن به دانسیته جریان تست، حداقل زمان لازم برای پایداری آند در شرایط تسریع شده مشخص می شود.. مثلاً برای یک آند MMO که دارای دانسیته جریان خروجی طراحی شده A/m2 100 بوده و عمر طراحی آن نیز 25 سال است، مقدار جریان خروجی کل 21900000 آمپر.ساعت/ متر مربع خواهد بود  و اگر این آزمون با توجه به سطحی از نمونه که در معرض محلول قرار می‌گیرد در دانسیته جریان 35000 A/m2 انجام شود، مدت زمان آزمون حدود 625 ساعت (26 روز) خواهد بود.

سایر آزمون‌ها از جمله آزمون چسبندگی پوشش به فلز پایه براساس استاندارد ASTM D3359 ، Single Electrode Potential (SEP) ،  تعیین مقاومت الکتریکی، تعیین اختلاف پتانسیل گالوانیک، Visual Inspection ، تست اسید (مطابق با IGS-M-TP-22)  در آزمایشگاه شرکت سامان پایش انجام می‌شود. تعیین ضخامت پوشش، ساختار میکرسکوپی و آنالیز فازی، نشتی هلیوم و سایر آزمون های ذکر شده در استاندارد IGS-M-TP-22 مطابق با طرح کنترل کیفی به صورت دوره‌ای در آزمایشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی صورت می‌گیرد.

استانداردها مرتبط با کنترل کیفیت آندهای MMO و پلاتینایز در کاربردهای مختلف

  1. IGS-M-TP-22(0), Mixed Metal Oxide (MMO) Coated Titanium Anode, 2010
  2. NACE TM0108, Testing of Catalyzed Titanium Anodes for Use in Soils or Natural Waters, 2012
  3. ASTM B 348, Titanium and Titanium Alloy Bars and Billets
  4. ASTM B265,Titanium and Titanium Alloy Strip, Sheet, and Plate
  5. ASTM B338, Seamless and Welded Titanium and Titanium Alloy Tubes for Condensers and Heat Exchangers
  6. ASTM B 539 “Standard Test Method for Measuring Resistance of Electrical Connections (Static Contacts)
  7. ASTM D 3032 “Standard Test Method for Hookup Wire Insulation”
  8. ASTM D 3359 “Standard Test Method for Measuring Adhesion by Tape Test”
  9. NACE SP0572 “Standard Practice for Design , Installation , Operation , and Maintenance of Impressed Current Deep Anode Beds”
  10. ASTM G71, Standard Guide for Conducting and Evaluating Galvanic Corrosion Tests in Electrolytes