نگارش تخصصی نامه های مختلف در مراجل اپلای
نگارش ایمیل
اولین و مهمترین قدم برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی، مکاتبه با اساتید می باشد. ارسال ایمیل و برقراری ارتباط با اساتید به دلیل اینکه پذیرش و یا اعطای کمک هزینه مالی به دانشجویان مستقیماً به استاد در آن دانشگاه ارتباط دارد، یکی از مهمترین مراحل در روند مهاجرت تحصیلی به حساب میآید. در این مکاتبه، متقاضی باید بتواند از طریق یک ایمیل مناسب و استاندارد نظر استاد را به خود جلب کند و وی را متقاعد سازد که متقاضی گزینه مناسبی برای پذیرش است. درصورتیکه متن ایمیل ارسالی توسط شما قالبی استاندارد نداشته باشد باید پوزیشن و استاد مورد نظر را نادیده بگیرید؛ زیرا اولین ایمیل آخرین شانس شما خواهد بود.
نگارش استادی پلن
یکی از مدارک مهم و تاثیرگزار در فرآیند اخذ ویزای تحصیلی استادی پلن می باشد که به معنی برنامه درسی تعبیر می شود. نگارش استادی پلن بدین دلیل حائز اهمیت می باشد که آفیسرهای اداره مهاجرت می خواهند از برنامه متقاضی برای تحصیل در رشته، دانشگاه و کشور مربوطه مطلع شوند. همچنین یکی از هدف های اصلی استادی پلن این است باید آفیسر مجاب شود که متقاضی بعد از اتمام تحصیلات قصد ترک کشور را دارد در کشور مربوطه فقط تا پایان تحصیل قصد دارد تا اقامت داشته باشد.
از انجایی که یکی از مهمترین مدارک در اخذ ویزا، استادی پلن می باشد می توان فهمید که نگارش یک استادی پلن خوب نیازمند این است که متقاضی باید از اهمیت نگارش آن آگاه باشد و آنرا به صورت مبتدیانه نگارش نکند. بنابراین بایستی زمان کافی برای نگارش این مدرک گذاشته شود و استفاده از استادی پلن های رایج و متداول در اینترنت یا دیگران یکی از خطرناک ترین تصمیماتی است که گرفته می شود.
نگارش SOP
هنگام اپلای برای هر دانشگاه و موسسه ای، چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع تحصیلات تکمیلی، همیشه ملزم به ارسال یک یا چند سند مکتوب هستید. هدف از ارسال این اسناد این است که کمیته پذیرش بتواند اطلاعات بیشتری در مورد دانشجویان در سطح شخصی کسب کند. نگارش SOP یک الزام استاندارد برای پذیرش در مدارس و دانشگاه ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
این ابزاری برای دانشکده در کمیته های پذیرش دانشگاه است تا دانش، تجربه، انگیزه، بلوغ فکری و آمادگی متقاضیان را برای ادامه تحصیلات تکمیلی در موسسه خود را ارزیابی کند. انگیزه نامه یک مؤلفه اساسی در فرآیند پذیرش مدارس تحصیلات تکمیلی و ثبت نام کالج است. از این و انگیزه نامه می تواند بدون در نظر گرفتن سایر مدارک تحصیلی متقاضیان، در پذیرفته یا ریجکت شدن تاثیر بگذارد. SOP 5 مرحله ای را نشان می دهد که یک متقاضی برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی باید طی کند تا بتواند یک بیانیه هدفمند و چشمگیر را بنویسد.
نگارش توصیه نامه
توصیه نامه یا ریکامندیشن لتر Recommendation letter، نامه ای است که توسط استاد راهنما، معلم، کارفرما، همکار، دوست شما و یا یک فرد مرجع که شما را بخوبی می شناسند، نوشته می شود تا مهارت ها، دستاوردها، نگرش و شخصیت شما را برای دانشگاه مورد نظر، مورد تائید قرار دهند. دانشگاه ها اغلب دو یا سه توصیه نامه از کسانی که شما را بخوبی می شناسند و بطور کافی با مهارتها و شخصیت شما آشنایی دارند، درخواست می کنند. برای همه ی دانشگاهها توصیه نامه ارزش زیادی دارد، زیرا توصیه نامه ها اطلاعات مهمی مانند اطلاعات زیر را ارائه می دهند:
- اطلاعاتی را در مورد شما که با امتحان و آزمون نمی توان به آن پی برد.
- نظرات اشخاص را در مورد شخصیت و خصوصیات شما ارائه می دهند.
- نشان می دهد که چه کسانی تمایل دارند در مورد شما حرف بزنند و شما را در این راه کمک کنند.
نگارش توصیه نامه یا Recommendation Letter غالبا برای اخذ پذیرش تحصیلی یا کاری مورد استفاده قرار می گیرد. توصیه نامه یا Recommendation Letter به طور معمول مورد استفاده دانشجویان و یا افراد جویای کاری است که متقاضی اخذ پذیرش در مقاطع بالاتر دانشگاه و یا در یک شرکت هستند. بدون تردید تمامی ما برای مواردی از قبیل یک وام، ادامه تحصیل و یا جذب در یک سازمان نیازمند توصیه نامه یا به نوعی ضمانت هستیم.
نگارش کاورلتر
کاورلتر یکی از مدارک مهم برای اخذ پذیرش تحصیلی در فرآیند اپلای است که هر شخصی خواه ناخواه با آن در زمان اپلای مواجه می شود. کاورلتر می تواند هم در فرآیند اپلای و هم در فرآیند سابمیت کردن مقاله نیز مورد استفاده قرار بگیرد. در فرآیند اپلای، کاورلتر نامه ای است که قابلیتهای یک متقاضی را بر اساس پیشینه تحصیلی وی همراه با اظهاراتی درمورد مناسب بودن وی برای یک موقعیت تحصیلی می باشد. اکثر اطلاعات ارائه شده در متن کاورلتر، مشابه با رزومه تحصیلی یا CV است و تنها تفاوت آنها این است از لحاظ ساختاری کاولتر برخلاف رزومه، به صورت تفصیلی است.
بنابراین چون نگارش کاورلتر در مراحل اولیه اپلای بررسی می شود، گامی حیاتی در بررسی صلاحیت شما خواهد بود و بدون تردید یک مرحله فیلترینگ متقاضیان در این مرحله رخ می دهد. از این رو با نگارش یک کاورلتر استاندارد و مناسب، قطعا شانس متقاضیان در باقی ماندن روند پذیرش افزایش مییابد.
نگارش CV
مهم نیست که در چه مقطع تحصیلی هستید، همواره داشتن یک CV تحصیلی و حرفه ای ضروری است. درخواست شغل، بورسیه تحصیلی، کمک هزینه تحصیلی و حتی کنفرانس، همگی شما را مجبور به ارائه CV تحصیلی خواهد کرد. یک CV بر روی دستاوردهای دانشگاهی شما را متمرکز است و خلاصه ای از سوابق تحصیلی و دانشگاهی و اطلاعات مرتبط با آن را ارائه می دهد. همواره بعد از ارسال ایمیل و مکاتبه با یک استاد بایستی CV خود را همراه ایمیل برای استاد مربوطه ضمیمه نمایید تا بعد از بررسی متن ایمیل شما به بررسی رزومه شما بپردازد. بنابراین چون قرار است که اولین بار تمامی سابقه شما را یک استاد بررسی نماید، ضروری است که نگارش CV به صورت استاندارد نوشته شود و به نقاط قوت تاکید کرده و نقاط ضعف را کمرنگ نشان دهد. نوشتن چنین CV نیاز به تجربه و تلاش دارد. ارائه سی وی CV معمولا برای اهداف زیر ضروری است:
- درخواست شغل بعد از فارغ التحصیلی
- درخواست های بورسیه تحصیلی
- پروپوزال برای کمک مالی
- فرصت های دانشگاه
- درخواست شغل بعد از فارغ التحصیلی
نگارش ریسرچ پروپوزال
عامل اصلی اپلیکیشن دانشجویانی که برای مقاطع دکتری و یا پسادکتری اپلای می کنند، نگارش ریسرچ پروپوزال و ارائه است. برای پذیرش مقطع دکتری و ارتباط با استاد راهنما، متقاضی باید یک ریسرچ پروپوزال بنویسد. این پروپوزال معمولا منطبق بر ایده های استادی است که متقاضی اپلای دکتری با وی در تعامل است. همچنین موضوع ریسرچ پروپوزال هم براساس گرایشات پژوهشی استاد مورد نظر نوشته می شود. ریسرچ پروپوزال یا پیشنهاد تحقیق برای تعیین تخصص و تجربه شما بایستی فرستاده شود. به طور کلی، نوشتن یک پیشنهاد تحقیق خوب به زمان نیاز دارد و باید مشخص کند که تحقیقات پیشنهادی به چه مواردی پاسخ می دهد و چرا تحقیق پیشنهادی از اهمیت بالایی برخوردار است.